Butterfly Buddies

Logo Butterfly Buddies

 

Butterfly Buddies is een club van seniore mensen die hun ervaringen delen, zich laten inspireren door wijze meesters én jongere mensen enthousiasmeren voor hun route naar ‘meesterschap’. Een ongedwongen gezelschap met wijze mensen die het leuk vinden om elkaar te ontmoeten in een prettige sfeer. Een club zonder verplichtingen ook.

De huidige tijd vraagt om mensen die een beweging op gang brengen waarin de persoonlijke, maatschappelijke en zakelijke thema’s worden verbonden door mensen die de wereld beter willen maken.
We leven in een tijd waarin meerdere CEO’s alleen maar focussen op hun kwartaalresultaten en daarmee hun bedrijf de afgrond in trekken; waarin academici vooral worden afgerekend op hun plaats op een ranglijst en zodoende gaan frauderen, waarin scholen worden beoordeeld op de meetbare resultaten van gestandaardiseerde toetsen en daardoor minder aandacht geven aan wat niet meetbaar is, psychologen betaald worden om zo lang mogelijk te behandelen en dat dus ook steeds langer doen, bankiers hun bonussen verdienen door zoveel mogelijk rommelhypotheken te verkopen en derhalve het mondiale financiële systeem aan het wankelen brengen, etc., etc.

Wat ons betreft is het moment daarom aangebroken om wijsheid, ervaring en netwerken te verbinden van intrinsiek gemotiveerde mensen. Mensen die het fantastisch vinden om anderen te helpen en om geluk te delen. Het kan immers niet verder met een aarde die jaarlijks verder opwarmt, een samenleving waarin meer ruimte is voor polarisatie dan voor verbinding, meer aandacht is voor scherpte dan voor nuance, mensen elkaar controleren in plaats van vertrouwen met o.m. als gevolg dat nog slechts 13% van de werknemers (in 142 landen!) zich geëngageerd voelt op het werk. Nederland scoort overigens nog slechter; hier is slechts 9% echt enthousiast over zijn baan.

Met de ‘Butterfly Buddies’ is ons doel om met een groep van mensen die hetzelfde voelt op veel van die thema’s en die wil delen én helpen in eerste instantie elkaar gelukkiger te maken (en vervolgens een grotere groep buiten ons gezelschap). Door te delen, te luisteren, te relativeren en te verbinden. Want het probleem zit niet in onze natuur. Iedere ouder weet dat kinderen als nieuwsgierige en speelse wezens geboren worden. Maar zoals een plant vruchtbare grond nodig heeft, zo heeft ook de mens een stimulerende omgeving nodig. De belofte van een nieuwe generatie psychologen en economen is dat we naar een samenleving kunnen evolueren waarin we kunnen blijven spelen. Of beter gezegd: waar het onderscheid tussen ‘werken’ en ‘spelen’ is vervaagd, we onze talenten kunnen ontwikkelen en onze dromen najagen. En dat is precies wat we met de ‘Butterfly Buddies’ willen faciliteren!

 

Meer informatie?
Meer informatie?
Postadres
FoodReflection

Wolput 82-C
5251CH Nieuwkuijk/Vlijmen

Bezoekadres
FoodReflection

Wolput 82-C
5251CH Nieuwkuijk/Vlijmen

T +31 (0)6 30 16 55 96
E info@foodreflection.nl